Font: Gigantes del Basket

Paula Fraile i Mamá Dembelé han estat convocades per a participar al Basketball Without Borders, el torneig de joves promeses que promouen l’NBA i la FIBA. Les dues jugadores catalanes del Segle XII viatjaran aquesta setmana a Chicago (Illionis, Estats Units) i el torneig es disputarà del 14 al 16 de febrer coindicint amb l’All-Star de l’NBA.

Fraile, de 17 anys i 1,93 metres d’alçada, va iniciar-se en el bàsquet al desaparegut CB Olesa. Internacional amb Espanya, Fraile va disputar l’Europeu sub-18. La propera temporada l’olesana jugarà a l’NCAA a la Universitat de Miami.

Mamá Dembelé, de 18 anys i 1,68 metres d’alçada, va començar a practicar el bàsquet al CB Manlleu després d’aterrar de Mali. És internacional amb la selecció espanyola sub 19 i va participar en el darrer Mundial. L’osonenca ja va participar l’estiu passat en la versió europea del torneig de promeses Basketball Without Borders.

Fraile i Dembelé formen part d’una convocatòria de 64 nois i noies de fins a 34 països i edats compreses entre els 16 i 18 anys. La resta de jugadores convocades són Jade Melbourne i Olivia Pollerd (Austràlia); Maggie Besselink i Merissah Russell (Canadà); Naylee Cortés i Daniela González (Colòmbia); Alberte Rimdal (Dinamarca); Yara Osama Hussein (Egipte); Anna Gret (Estònia); Janette Aarnio (Finlàndia); Aminata Gueye i Serena Kessler (França); Siya Deodhar i Harsimran Kaur (Índia); Maho Hayashi (Japó); Abril Reyes (Mèxic); Jazzmyne Kailahi-Fulu (Nova Zelanda); Chizaram Victory Fredricks (Nigèria); Charlotte Carvalho i Aminata Tal (Senegal); Camila Kirschembaum i Florencia Niski (Uruguai).