Foto: Casal de Catalunya de Buenos Aires

El ballarí argentí Maximiliano Guerra, un dels referents clàssics del món, ha visitat el Casal de Catalunya de Buenos Aires. Guerra té una llarga trajectòria internacional. És el primer ballarí de l’English National Ballet, de la Deutsche Oper de Berlín i convidat permanent de l’Scala de Milà. El ballarí ha estat acompanyat pel president del casal, Josep Toni Meléndez Paredes.

Format a l’Instituto del Teatro Colón, Guerra va deixar de banda el seu somni infantil de jugar a l’elit del futbol argentí, a les files del Club Atlético River Plate, i l’any 1981 es va incorporar al ballet. Després de cursar els estudis a l’Instituto Superior de Arte, va iniciar la trajectòria internacional on va ser premiat amb la medalla de plata del Concurs Internacional de Nova York (1987) i la medalla d’or a Varna, Bulgària (1988).

El Casal de Catalunya de Buenos Aires va néixer el 1886 amb l’objectiu d’acollir els catalans que havia triat la capital argentina com a ciutat d’acollida. Els primers catalans arribats a Argentina van contribuir a la independència del país com ara Domènec Matheu, Joan Larrea o Blas Parera. Una de les joies del Casal, a banda del seu immoble, és la bilbioteca amb un fons bibliogràfic de 14.000 volums, a més de peces de valor històric com arxius fotogràfics al llarg dels més d’un centenar d’anys de la posada en marxa del casal a Buenos Aires.

Guerra ha signat el Llibre d’Honor del Casal, un dels volums més preuats on hi han deixat el seu segell les personalitats més significatives de la societat catalana i argentina des del segle passat fins ara.