Font: Alan Richarson

El coreògraf barceloní Joan Clevillé és el nou director artístic del Scottish Dance Teathe amb seu a Dundee (Escòcia). Integrant de la companyia com a ballarí des de 2009 quan el va portar a Escòcia des de barcelona, Clevillé ha assegurat que “és una immensa alegria i un honor aquest nomenament perquè des de fa deu anys, Dundee s’ha convertit amb la meva llar. En aquella època, SDT em va oferir l’oportunitat de trobar la meva pròpia veu com a ballarin i coreògraf”.

Nascut a Barcelona, ​​Joan Clevillé és coreògraf independent i, des del 2015, és director artístic de la seva pròpia companyia, Joan Clevillé Dance (JCD). Ha treballat durant disset anys com a ballarí, director de professors i assajos a empreses d’arreu d’Europa, com Scottish Dance Theatre, Lost Dog, Dog Kennel Hill Project (Londres), el Ballet de l’Òpera de Graz (Àustria), el Centre Coreogràfic de València i el Ballet Carmen Roche (Madrid).

És membre de Collective Endeavors, col·lectiu d’improvisació de música i dansa amb seu a Glasgow, i treballa regularment com a professor convidat per a companyies internacionals i escoles de formació professional a Suècia, Holanda, Àustria i el Regne Unit. El seu treball com a coreògraf ha estat presentat a festivals i festivals a tot el Regne Unit i Europa i fins a Argentina i Japó.

Clivillé, de renom internacional, ha afegit que “seguirem creant una dansa de classe mundial que sigui atractiva i compromesa, compartint la veu creativa distinta d’Escòcia amb públics de tot el món”. És el setè director artístic del Scottish Dance Teathe. Com coreògraf va fer la seva primera peça per a la companyia Dreamed for Light Years, el 2011. Amb Joan Clevillé Dance (JCD) va fer una gira intensa amb programacions al Made in Scotland Showcase, British Council Showcase, British Dance Edition i Tanzmesse, Alemanya.

La companyia Scottish Dance Theatre l’han vista 300.000 espectadors en 25 països de tot el món.  Actualment està de gira per Escòcia i el Regne Unit amb Velvet Petal, de Fleur Darkin. Newcastle, Edimburg, Derby i Londres seran les seves properes actuacions. Aquest estiu, SDT estrenarà un nou treball The Circle de Emanuel Gat.