Font: Casal Català Costa Rica

Unes filtracions d’aigua en l’edifici on s’allotja la seu del Casal Català de Costa Rica van malmetre, fa uns mesos, el fons bibliogràfic de l’associació. “Vivim en un país de fortes plugues, que van provocar que se’ns inundés bona part de la seu i que afectés, principalment, la biblioteca”, explica Pasqual Masforroll, president del Casal Català de Costa Rica, a Exterior.cat.

Amb l’immoble inundat, els integrants de l’associació es van haver d’arramengar-se per recuperar bona part del fons bibliogràfic. Maforroll assegura que “vam haver d’eixugar els llibres menys malmesos, classificar-los i col·locar-los en caixes”. Després d’apuntalar el sostre per evitar més filtracions “vam aprofitar l’ocasió per digitalitzar-ne els volums del nostre fons bibliogràfic i ara es pot consultar en línia a través del web del casal”, afegeix.

La seu del Casal Català de Costa Rica està situat al barri de Don Bosco, a tocar del passeig de Colom, a la ciutat de San José. És obert els dilluns, dimecres i divendres, de 10 del matí a 7 de la tarda. La biblioteca del Casal és accessible al públic en general, que pot consultar el nostre fons bibliogràfic en línia i veure el llibre del seu interès a la mateixa seu del Casal. “Som una associació amb molta vida, sobretot els dies laborables on hi ha molta presència d’estudiants dels cursos de català”, diu Masforroll. Precisament, els estudiants són qui usen més el servei de préstec del fons bibliogràfic del casal. “També hi ha socis que en fan ús, però majoritàriament és un servei adreçat als estudiants”, apunta el president.

Amb la biblioteca novament en marxa, el casal vol seguir ampliant el nombre de volums que ocupen les prestatgeries de la seu. Masforroll explica que “després d’inundar-se la biblioteca disposem de prop de 2.000 llibres” i assenyala que “són llibres lliurats de forma gratuïta per persones a títol personal”. És el cas de la família Llobet, qui va entregar uns dos-cents títols per a la biblioteca del casal. La mateixa associació ha fet una crida a recaptar més volums en català per ampliar-ne l’oferta per als estudiants i socis del casal.