Font: Casal Català de Guayaquil

El Casal Català de Guayaquil (Equador) ha renovat la junta directiva encapçalada de Nieves Tuset, qui va accedir com a presidenta fa quatre anys. Tuset (Guayaquil, 1963) és néta de catalans i va arribar al Casal Català de la ciutat “per la meva filla, que va iniciar cursos per aprendre català. El meu pare havia estat tresorer del casal”, explica la presidenta a Exterior.cat, qui va accedir a la junta del casal per primer cop l’any 2004.

La nova junta directiva, amb un mandat de dos anys de durada, està formada per Nieves Tuset (presidenta), Juan Marín (vicepresident), Alejo Madinyá (tresorer) i Azucena Rivera (secretària), a més dels vocals Jorge Albuja, Cristina Llopart i Daniel Cantos. Com a volcals suplents hi prenen part Santiago Barreiro, Montserrat Martínez i Lorena Falconi i com a Síndica, Julia Barreiro.

Tuset explica que “tenim un equip de treball amb quatre gestors culturals que tenen un valor incalculable”, subratlla Tuset. Una de les prioritats de la junta directiva serà trobar una nova ubicació a la seu social. “Encara que disposem d’un espai acollidor i hem aconseguit consolidar les nostres activitats dins de la comunitat d’acollida, és necessari per una ciutat com Guayaquil, estar en una ubicació millor”, diu Tuset.

Els propers actes previstos del Casal Català de Guayaquil són  la projecció del film espanyol Carmina y amén (2014), de Paco León, prevista pel 17 de setembre; una jornada dedicada a la festivitat de la patrona de la ciutat de Barcelona, La Mercè entre socios y amigos i un concert amb la formació Vientos del Pacífico, que oferirà un repertori de música de cambra seguint la trajectòria de Mozart a Piazzola.