Foto: Els integrants de la directiva del Casal Català de Munic, dissabte passat [cedida]

El Casal Català de Munic ha aprovat la renovació de la seva junta directiva liderat per dones. Els associats van escollir Lídia Pelejà, com a presidenta -tot i que feia gairebé un any que exercia el càrrec de forma interina rellevant Jordi Busquets-. S’hi sumen una executiva totalment femenina: Núria Badia (vicepresidenta), Sílvia Miret (tresorera) i Eva Cucurull (secretària), a més de Jordi Busquets, Úrsula Alemany i Martí Pascual, com a vocals.

Lídia Pelejà (Capçanes, 1988) és experta en comunicació i programadora web i viu a Alemanya des de fa gairebé tres anys. Es va integrar ràpidament al Casal Català de Munic i després d’un temps a la directiva ara és la presidenta. Pelejà ha estat un actiu en la defensa de la llengua i la cultura catalanes.

Quan residia a Catalunya, la jove del Priorat va ser coordinadora de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) i integrant de la junta nacional d’Òmnium Cultural. Abans d’exercir com a presidenta del Casal Català de Munic va ser integrant d’Amnistia Internacional a la capital de Baviera.

UNA MIRADA CATALANA A BAVIERA

Munic és la capital de Baviera i la tercera ciutat més gran d’Alemanya, després de Berlín i Hamburg, amb més d’un milió d’habitants. A la seva regió metropolitana s’hi compten més de dos milions i mig d’habitants. Des de l’any 2012 s’hi aplega el Casal Català de Munic, que és reconegut per la Generalitat.

Les quatre potes de la nova junta directiva del casal s’estructuren en cultura, servei, comunicació i xarxa. “La nostra prioritat és la divulgació i promoció de la llengua i la cultura catalanes posicionant-la com una llengua potent d’alt nivell per a la construcció de la realitat europea. A més, el casal ha d’exercir de punt de trobada d’informació i de servei per als catalans “, diu Pelejà, a Exterior.cat.

Els cursos de català per a infants i adults són una de les activitats amb més demanda. “El curs vinent seguirem promocionant-los, a l’espera de com ens adaptem a la nova normalitat de la Covid-19”, subratlla la presidenta. El focus de la nova junta se centra, també, en “treballar en xarxa i establir més contacte amb la vida social de Munic, que com a Catalunya hi ha molta riquesa que aporten les entitats”.

En el darrer any, el Casal Català de Munic s’ha obert a les xarxes socials, ha dissenyat un butlletí d’informació electrònic i un redisseny del portal web, que es presentarà a la tardor. A banda de les activitats anuals vinculades al calendari festiu català, el Casal Català de Munic aposta per la coordinació entre la resta de casals catalans d’arreu del món.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram