Font: Pinakothek der Moderne

Aquest diumenge 16 de febrer, el Casal Català de Munic ofereix una visita dialogada d’art en català al Pinakothek der Moderne de la ciutat alemanya. La visita, a càrrec de Montse Vives, és prevista a les 11.00 hores i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament al web de l’associació.

Com ha influït l’amor als artistes i als artistes del segle XX? Com es representa? Com pot canviar la manera de fer art de Picasso, Dalí o Tàpies? La col·lecció d’Art Modern (Sammlung Moderne Kunst) del Pinakothek der Moderne mostra les fantasies pictòriques de Picasso i la riquesa formal de la invenció s’il·luminen en grans grups d’obres juntament amb els enigmes surrealistes dels mons retratats per Max Ernst, René Magritte i Salvador Dalí.

Suma més de 20.000 obres, és una de les principals institucions mundials de pintura, escultura, fotografia i nous mitjans de comunicació. La seva col·lecció abasta dels moviments avantguardistes més importants de principis del segle XX fins a l’art contemporani actual.

Les darreres novetats, que amplien la comprensió tradicional del gènere, s’expressen específicament en instal·lacions espacials, performance i art mediàtic (Pipilotti Rist, Wolfgang Tillmans). El preu de les inscripcions és de 3 euros (+1 euros d’entrada al museu) per als socis del casal i de 6 euros (+1 euros d’entrada al museu). L’entrada al museu s’ha de pagar a part de forma presencial.