Font: Anna Hervás

El proper 12 d’agost, el Casal Català de Tòquio farà un taller de castells a càrrec d’Anna Hervás, que durant 10 anys ha estat castellera de la Colla de la seva ciutat, Esplugues de Llobregat. Ara dedica part del seu temps a divulgar la cultura de les torres humanes a través del projecte Castellers Experience.

El taller consistirà en una part teòrica explicant l’origen, i com funcionen. Després els participants assajaran com es fa una pinya, i qui vulgui s’hi podrà enfilar. Es tracta d’un tast, és divertit i gens arriscat. L’organització proveirà de faixes als participants, a qui es recomana que hi assisteixin amb roba còmode o d’esport.

L’activitat, que tindrà lloc al parc d’Ueno, és lliure i oberta a tothom, però cal un mínim de 15 persones per dur-la a terme. No és la primera vegada que Hervás promou la tradició dels castells arreu del món. Amb el suport del Catalan Institute of America i l’Institut Ramon Llull, l’any passat va fer dos tallers a Boston i Nova York, als Estats Units.

Anteriorment va tenir una experiència prèvia amb un grup d’alumnes de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles. Anna Hervàs va formar part del Castellers d’Esplugues durant 10 anys i sempre porta la camisa dels cargolins arreu.