Twitter Ramon Tremosa

Amb la frase “És el que passa”, el català és present en una de les parets de la seu de Twitter a San Francisco (Califòrnia, Estats Units). Així ho ha reivindicat en una piulada l’eurodiputat català Ramon Tremosa, que es troba en un viatge a l’Amèrica del Nord juntament amb un grup de representants del Parlament Europeu.

Aquesta mateixa frase en català es pot llegir amb moltes altres llengües i simbolitza el caràcter universal que té Twitter arreu del món. Tot i això, contrasta amb els intents des de diferents associacions catalanes i d’altres particulars perquè Twitter tradueixi la seva interficie al català.

Twitter va aparèixer per primera vegada l’any 2006 com a projecte d’investigació i desenvolupament de la companyia Obvious, LLC, una petita start-up de San Francisco. El nom original del producte era twttr (inspirat en Flickr). La primera piulada la va fer el cofundador Jack Dorsey, el pare d’aquesta aplicació web i actual president del Consell d’administració de Twitter Inc.

Les oficines de Twitter s’ubiquen al districte de Tenderloin, a San Francisco. L’edifici, construït l’any 1937, el va rehabilitar l’empresa nord-americana després de més de mig segle abandonat. Les parets de l’immoble estan decorats amb una temàtica naturalista seguint el logotip en forma d’ocell de Twitter.

En el viatge, Tremosa ha visitat la seu central de Facebook, a Menlo Park (Califòrnia) o l’Oracle, l’empresa tecnològica que va denunciar fins a quin punt Android rastrejava i seguia tots els moviments i connexions dels telèfons mòbils.