Foto: Seguidors pro-Trump van assaltar el capitoli de Washington [Reuters / ACN]

El Catalan Institute of America ha reaccionat públicament sobre l’assalt al Capitoli de Washington, fa sis dies. En un text breu a les xarxes socials, l’associació assegura que “com a catalans que vivim als Estats Units, estem profundament entristits per presenciar els fets ocorreguts al Capitoli la setmana passada”.

I afegeix que “la nostra pròpia història ens ha ensenyat sobre els perills de l’extrema dreta en un sistema democràtic. Estem al costat dels nostres amics nord-americans en un transició pacífica de poder el 20 de gener”.

Milers de seguidors pro-Trump van assaltar el Capitoli per aturar la reunió del Congrés dels Estats Units que havia de corroborar els resultats de les eleccions celebrades el passat mes de novembre. Malgrat que Joen Biden va ser escollit guanyador, el president sortint Donald Trump continua sense reconèixer els resultats i titlla els comicis de “fraudulents”, demanant “corregir” els resultats.

Alguns dels manifestants van aconseguir entrar al Capitoli i es van viure escenes violentes amb trencament de finestres i portes fins a provocar la mort d’una persona. Els seguidors de Trump que estaven a dins, van cridar proclames a favor de l’expresident, insistint que és el veritable guanyador de les eleccions americanes.