Els integrants de la DO Cava celebrant les xifres obtingudes en l’exercici de 2021 [Foto: DO Cava]

Després de la sacsejada de la pandèmia, el cava s’ha recuperat amb nota alta. Les xifres, que ha presentat el president del Consell Regulador de la DO Cava, Javier Pagés, parlen per sí soles: les vendes de cava creixen un 17,34% aconseguint un volum d’expedicions de 252 milions d’ampolles.

En clau exportadora, el consum mundial de cava s’accelera: el 71% de les seves vendes van dirigides als mercats internacionals. El mercat exterior demostra la fortalesa i presència que té la DO Cava en l’àmbit internacional, aglutinant un augment d’un 11,34% i consolidant el 71% de les vendes totals.

“La presència internacional del cava demostra la seva força com a marca en una diversitat de territoris a escala global”, assenyala Pagés.

És la DO de l’Estat espanyol que més exporta, amb un augment d’un 11,34% i consolidant el 71% de les vendes totals

Els països que integren la Unió Europea assisteixen a un creixement d’un 3,16%, i els països tercers continuen creixent amb un destacat +30,43%. Alemanya manté el lideratge (+4,23%), seguit dels Estats Units (que creix un 40%) i Bèlgica (+11,56%). Destaquen el creixement a Àustria (+65,54%), el Brasil (+37,69%), i Polònia (+27,35%).

Bona part de les xifres s’expliquen per l’aposta que la DO Cava ha fet per l’ecologia, la sostenibilitat i els caves de major valor amb llargues criances obtenen uns creixements sense precedents. En aquest sentit, els ecològics incrementen un 65% les seves vendes mentre que els de guarda superior (més de divuit mesos de criança) un 104,25%.

L’any passat, el Consell Rector de la DO Cava va implementar la primera fase del pla estratègic de segmentació i zonificació del cava un sistema d’informació i traçabilitat del producte. En el 2022 és previst els primers segells de qualitat sota aquesta nova normativa amb la indicació de l’origen i segment de producte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram