Foto: Institut Ramon Llull

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCB) i l’Institut Ramon Llull han unit forces per impulsar internacionalment el pensament contemporani escrit en català. La prioritat és la promoció de la no ficció en català, un gènere en auge arreu del món, en un moment de grans qüestionaments globals.

L’Institut Ramon Llull ha elaborat unes càpsules audiovisuals, subtitulades en anglès, que difondrà internacionalment. El material audiovisual que conté les càpsules és de l’arxiu del CCCB, com a institució central del pensament contemporani del país.

L’objectiu d’aquest material és oferir les claus del pensament d’aquests autors per tal de donar-los a conèixer entre els editors i agents internacionals especialitzats en aquest gènere. Pretén que, a partir d’autors concrets, es pugui parlar de la producció general de no ficció escrita en català en l’àmbit editorial internacional.

Els autors inclosos a les càpsules són Josep Maria Esquirol, Marina Garcés, Ingrid Guardiola, Raül Garrigasait, Fina Birulés i Xavier Antich, i es podran veure al canal de Youtube del Llull a partir del 25 de març.

Estrena amb ‘Tres mirades sobre la llibertat’

Així, el dijous 25 de març tindrà lloc una conversa que porta per títol ‘Tres mirades sobre la llibertat’ que moderarà Anna Punsoda. Comptarà amb la participació de Marina Garcés, Íngrid Guardiola i Raül Garrigasait.

L’acte constarà de dues parts: a la primera, dirigida exlusivament al públic professional, es difondrà un teaser de les càpsules audiovisuals i un vídeo-decàleg sobre la no ficció en català elaborat per Raül Garrigasait per encàrrec de l’Institut Ramon Llull.

A més a més, es presentarà el programa d’ajuts del Llull per la internacionalització de la no ficció. La segona part de l’acte, oberta al públic general, serà la conversa Tres mirades sobre la llibertat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram