Foto: Celler finca ca n’Estella

El celler familiar Finca Ca n’Estella, de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) ha ampliat la seva exportació a Rússia i els països balcànics. El mercat d’exportació de referència és el Japó, el Regne Unit, Bèlgica, Polònia i els Estats Units.

També comercialitzen a Alemanya, Dinamarca, França, Romania i la Xina. L’exportació -que representa un 70% de la producció- son unes 400.000 ampolles repartides a parts iguals entre vins emparats per la DO Penedès i caves.

En els propers cinc anys, Ca n’Estella invertirà prop d’1 milió d’euros a renovar el seu patrimoni vitícola i modernitzar l’equipament tecnològic del seu celler segons explica La Vanguardia. La inversió es destinarà a enfortir el negoci enoturístic amb què l’últim any han aconseguit atreure fins a 8.300 visitants.

El projecte passa per renovar i millorar les 30 hectàrees de vinyes que va plantar el seu avi Delfí Rabetllat. La finca, de 50 hectàrees, és a mans dels germans Anna i Marc Vidal. La tercera generació de la família acaba de replantar sis hectàrees amb les varietats blanques macabeu, xarel·lo i gewürztraminer.

Ca n’Estella va tancar l’exercici de 2019 amb una facturació que va oscil·lar l’1 milió d’euros, un 5% més que l’any anterior. La previsió és tancar el 2020 amb unes vendes per valor d’uns 700.000 euros.