Representants del Centre Català de Luxemburg quan el festival era presencial [Foto: cedida]

El Centre Català de Luxemburg serà una de les entitats que participaran aquest cap de setmana en les conferències i tallers virtuals alternatius al Festival de les Migracions, una de les grans cites anuals del món associatiu a Luxemburg i que enguany, a causa de la pandèmia, s’ha hagut de suspendre.

Les activitats començaran aquest divendres a les 16h, amb música, de la mà dels artistes Manuela Ruffolo, Jorge Trindade i Modestine Ekete. A les 18.30h està previst un debat sobre el problema de l’accés a la vivenda a Luxemburg en què participaran Henri Kox, ministre d’Habitatge, Jean-Michel Campanella, president de Mieterschutz Lëtzebuerg / Association de défense des locataires du Luxembourg, Line Wies, regidora de Déi Lénk a l’ajuntament d’Esch-sur-Alzette, Pascale Zaourou i Antonio Valente, vicepresident del CLAE.

Els tradicionals discursos d’inauguració i benvinguda al festival tindran lloc dissabte a les 15h i, a partir de les 16h, s’organitzarà una taula rodona titulada «Intégration? Discrimination? Régularisation?». Més tard, a les 18.30h, tindrà lloc una segona taula rodona sobre les conseqüències psicològiques de la COVID que comptarà amb Franz D’Onghia, Salima Aarab, Claus Vögele, Giuliana Andreini i Sandra Rendall.

Finalment, per diumenge hi ha dues activitats previstes: una conferència sobre la reforma de la llei de les ASBL a les 14h i, a les 16h, una trobada literària en francès al voltant del tema del temps en suspens.

Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció obligatòria a través del web del CLAE.