Aquest dimecres 13 de maig (19 hores, via Zoom) el Centre Català de Luxemburg ha convidat el doctor en Microbiologia Salvador Lladó en una nova sessió virtual inclosa en la programació que està duent a terme durant el confinament per la Covid-19.

Lladó parlarà d’ecologia i, més concretament, de la situació actual d’emergència climàtica, del coronavirus i dels aspectes ambientals d’aquesta crisi. Fa dos mesos, Lladó va publicar La bossa o la vida (editorial Tigre de Paper), un assaig on reflexiona sobre la crisi ecològica posant-la en la perspectiva del sistema econòmic que l’ha provocada.

El coronavirus ha trasbalsat aquesta economia, però com ha afectat a l’ecologia? És cert que l’origen del virus és el mal estat general del medi ambient? La nova normalitat ha d’incloure una nova relació amb el medi?

Salvador Lladó (Tarragona, 1983) treballa en la recerca de solucions basades en la natura per augmentar la mitigació i adaptació al canvi climàtic. Fruit d’aquesta preocupació vital, és membre fundador de l’Observatori Crític del Canvi Climàtic. D’altra banda, també és membre del comitè d’experts sobre el canvi climàtic, designat pel Parlament de Catalunya.