El Centre Català de Luxemburg ha presentat la programació del 26è cicle de cinema que es podrà veure a les pantalles del cinema Utopia de Limpertsberg. El cicle començarà i acabarà amb dos films catalans: Les distàncies i Incerta glòria. La principal novetat d’enguany és que les pel·lícules es projectaran a les 19.15 hores fruit d’una petició feta pels propis usuaris.

El cicle de cinema a Luxemburg tindrà una durada de dues setmanes. Les distàncies (29 de gener), Deep, el pulpo (2 de febrer), El mejor verano de mi vida (4 de febrer) i Incerta glòria (11 de febrer) són els films escollits per a l’organització. El cicle s’obre dimarts vinent amb la projecció de Les distàncies (2018), premiada al Festival de cinema de Màlaga. Dirigida per Elena Trapé i protagonitzada per Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Isak Férriz, Bruna Sevilla i María Ribera, basada en un grup d’amics van a visitar un membre de la colla que viu a Berlín de fa uns mesos. Tanmateix, la visita no anirà com s’esperava.

L’altra pel·lícula més esperada és la que clourà el cicle de cinema: Incerta glòria (2017), d’Agustí Villaronga. El film transporta a l’espectador al front d’Aragó i conviu amb la història de Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s’enamora. El Centre Català de Luxemburg ofereix la possibilitat d’adquirir un abonament més econòmic per aquells qui vulguin veure el cicle complert. El cicle de cinema té el suport de la Generalitat de Catalunya, Catalan Film i la col·laboració de l’ambaixada d’Espanya a Luxemburg.