Font: Generalitat de Catalunya

El ceramista de Badalona, Roger Coll, participarà fins diumenge a quarta edició de Révélations, la biennal internacional d’artesania i creació que té lloc a París. Una trobada de la creació contemporània organitzada per Ateliers d’Art de France, que atrau a més de 40.000 visitants i que permet descobrir prop de 450 creadors de 30 països diferents.

Coll ha estat seleccionat juntament amb una vintena d’artesans europeus més per participar en l’exposició Crafting Europe de l’organització WCC-Europe, que enguany celebra el seu 40è aniversari, i que promou la creativitat contemporània a nivell europeu. L’any 2018, el ceramista badaloní va estar present a la fira Internacional JOYA Barcelona Art Jewellery & Objects. Enguany entre exposicions, fires i concursos les seves obres escultòriques es podran veure a Korea, Londres, Paris o Milà.

Amb taller de producció a Vic, Coll va impulsar el seu estudi de ceràmica contemporània Krasznai Ceramics el 2009 i ja el 2012 obtenia el reconeixement al millor producte dels Top Drawer Awards de Londres. En els darrers anys, les seves peces artístiques de creació única es venen arreu del món i han assolit un valor que arriba fins els 2.000 euros.

També en l’àrea expositiva de Révélations, el vidrier de Barcelona Ferran Collado presenta la seva obra en la mostra Le Banquet. L’entitat Fundesarte l’ha seleccionat amb sis artesans més, per mostrar les creacions artístiques més avantguardistes de l’artesania d’àmbit estatal.

A més, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, ha estat present en el Simposi Crafting Europe del WCC- Europe, que ha abordat els reptes de futur de l’artesania i on s’ha presentat el Crafting Europe Manifesto que advoca per a polítiques comunes per a la millora de la competitivitat del sector. Catalunya forma part de des 2016 d’aquest ens de pes internacional. En aquest simposi hi ha participat el professor i doctor especialitzat en artesania, Jesus Àngel Prieto, de l’Escola Massana.