Font: Castellers de Lleida

El Cercle Català de Madrid ha decidit ajornar les activitats previstes de l’anomenada Festa Major, que enguany estava dedicada a Lleida, pel coronavirus. La festa, prevista del 17 al 27 d’abril, ha estat cancel·lada per la junta directiva de l’associació després d’un seguit de converses telefòniques.

La Festa Major 2020 havia d’estrenar-se el 17 d’abril al teatre Santiago Rusiñol del Cercle Català de Madrid, amb la assistència de la Pubilla i Hereu de Catalunya, acompanyats de la Pubilla i Hereu de les Comarques Lleidatanes. El pregó era a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

Els dies 18 i 19 d’abril era prevista una diada castellera amb l’actuació de la Colla Castellera de Madrid, conjuntament amb les Colles del Poble Sec, Bordegassos de Vilanova i Castellers de Lleida, a la Plaza de Juan Goytisolo. A més, d’una audició i ballada de sardanes, amb la Bellpuig Cobla, a la Glorieta de la Sardana del Parque del Retiro.

SANT JORDI, TAMBÉ

El 23 d’abril, la comunitat catalana de Madrid celebra el tradicional dinar de Sant Jordi al Cercle Català. Un acte que serveix per lliurar les medalles al soci de més edat i les insígnies de plata als socis més destacats de les seccions.

El 24 d’abril era prevista l’actuació del grup lleidatà La Ruta de les Estrelles i la representaciò teatral de ‘Verde Esmeralda’ a càrrec del grup de teatre Santiago Rusiñol al Cercle Català de Madrid. També han cancel·lat la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, amb una eucaristia a l’església de les Calatravas amb el cant del Virolai.

La Fira de Pintura, prevista pel mes de maig, també ha estat cancel·lada. Es tracta d’una fira de dibuix i de pintura que hi participen una trentena d’artistes catalans que venen les seves obres al carrer. Aquesta fira va arribar a congregar més de dos-cents artistes a principis del 2000.