Font: Acadèmia del Cinema Català

L’Acadèmia del Cinema Català i l’Institut Ramon Llull han signat un conveni de col·laboració que vol potenciar la projecció i difusió exterior de la cinematografia catalana. Fruit de l’acord, el Cicle Gaudí desembarcarà a l’Alguer la tardor vinent i a una desena d’universitats de tot el món que imparteixen docència d’estudis catalans.

A l’Alguer es replicarà el model que funciona a Catalunya, projectant una pel·lícula al mes durant quatre mesos. Encara no s’han confirmat totes les pel·lícules que es projectaran aquest 2019, n’hi ha dues sel·leccionades: Petitet (Carles Bosch, 2018) i Les distàncies (Elena Trapé, 2018). Les entitats que col·laboren amb l’Acadèmia del Cinema Català són la Società Umanitaria di Alghero, la Fondazione Alghero (Comune di Alguero) i la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya en aquesta localitat italiana.

El Cicle Gaudí és un circuit estable que promou el consum de cinema català arreu del territori, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català. Cada mes porta una pel·lícula catalana, estrenada recentment, a sales comercials a una xarxa formada per 40 poblacions permanents (i aquest setembre en seran 50) -més 10 en itinerància- on el públic no té la possibilitat d’accedir a aquesta oferta cinematogràfica.

La programació s’elabora per un comitè d’experts formats per persones de diferents àmbits del món del cinema (la crítica cinematogràfica, l’exhibició, la interpretació, la docència universitària i la gestió audiovisual).