Del 18 al 22 d’agost, l’equip català del club Randonneurs Catalunya participarà a la París-Brest-París 2019 (PBP) considerada l’olimpíada del cicloturisme. Hi participaran 6.000 ciclistes d’arreu del món dels quals una cinquantena seran catalans que lluiran un mallot especial que els distingirà de la resta.

Un dels qui repetirà l’experiència és el manresà Pere Arenas, de 47 anys, sent un dels grans aventurers del país. L’any 1992 va fer la primera travessia en bicicleta, i als 28 anys ja havia trepitjat els cinc continents. En total, Arenas acumula més de 100.000 quilòmetres en 60 països diferents.

Fa dos anys va recórrer els Estats Units -de Los Ángeles a Nova York-, una travessia de més de 5.000 quilòmetres en bicicleta. A més, Arenas va fer 800 quilòmetres i 15.000 metres de desnivell en només quatre dies, travessant alguns dels ports mítics del Tour de França, com ara el Tourmalet, l’Aspin, l’Aubisque i el Peyresourde. Va anar des de Sant Pere Pescador fins a la localitat basca d’Hondarribia.

La París-Brest-París, que té lloc cada quatre anys, té un recorregut total de 1.200 kilòmetres (750 milles) amb la participació de corredors de 66 països direfents. La París-Brest-París va néixer a finals del segle XIX arran de la separació dels ciclistes amateurs dels professionals. Hi ha dues rutes independents de bicicletes de llarga distància.