El compositor Carles Cases (Sallent, 1958) té prevista una gira de concerts que recorrerà Corea del Sud, França i Rússia acompanyat per la violoncel·lista russa establerta a Catalunya, Sveta Tovstukha. En format duet, Cases i Tovstukka tenen previst 13 concerts -si comptabilitzem quatre actuacions a Barcelona- durant els propers sis mesos.

Acompanyat per una orquestra de 18 músics, la primera parada serà l’11 de novembre a Busan (Corea del Sud). Aquest cap de setmana, el sallentí ha actuat en solitari amb el piano a l’ermita-estudi de Sant Esteve de Comià, a Borredà. I el 14 i 15 de setembre, també a Borredà, presentarà el seu nou projecte amb Tovstukha.

Durant la gira, Cases també estrenarà algunes de les noves composicions que formaran part del seu proper enregistrament discogràfic Carles Cases. Minimalista, previst per la primavera de 2020. Aquest projecte l’enregistrarà, un cop més, amb l’Orquestra de Cambra de Sofia, a Bulgària. Paral·lelament, Cases està treballant en un altre projecte discogràfic d’homenatge a Ventura Pons.

Carles Cases és músic de formació clàssica i jazzística. Ha dirigit i format part de diverses formacions de jazz, música de cambra o big band. Autor de vuitanta bandes sonores, entre les quals El perquè de tot plegat, Actrius, Amic/Amat, Anita no perd el tren, Amor idiota, de Ventura Pons, ha publicat gairebé mig centenar de discos i va ser arranjador i director musical de Lluís Llach durant vuit anys, amb qui va fer més de set-cents concerts.