El departament de Cultura de la Generalitat està fent els preparatius per celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), previst pel 4 de juny. Es tracta d’una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. A causa de la situació excepcional de pandèmia de COVID-19 i les mesures de confinament decretades, els actes seran de forma virtual.

Impulsada des de 2014, el Dia de l’Associacionisme Cultural compta amb una munió d’entitats del país i de la Catalunya exterior. Una de les entitats que hi pren part és el Cercle Català de Madrid. Enguany, l’associació que presideix Albert Masquef, ha previst dues exposicions col·lectives virtuals i un vídeo de cloenda del taller de teatre des de casa.

Madrid tenia previst realitzar la tradicional fira de dibuix i pintura al carrer, aquest mes de maig, i les cloendes dels tallers de teatre i pintura, el mes vinent. Coincidint amb el Dia de l’Associacionisme Cultural, el Cercle Català de Madrid oferirà la mostra d’obres pictòriques dels artistes més representatius del certamen i del taller de pintura que habitualment es mostraven a la sala Espriu. Els integrants dels tallers de teatre interpretaran la lletra d’una cançó.

El Dia de l’Associacionisme Cultural rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.