El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), juntament amb la Generalitat de Catalunya, organitzen, aquest dimecres 30 de setembre, al Palau de Pedralbes de Barcelona, la jornada Diàleg Intercultural Mediterrani: Reconèixer-nos en la cultura dels altres, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu és debatre i posar en valor el paper de les societats i les cultures mediterrànies a l’hora d’encarar els reptes globals.

La conferència s’emmarca dins el cicle de ‘Diàlegs de la Mediterrània +25’ que la Generalitat impulsa per celebrar el 25è aniversari de l’anomenat Procés de Barcelona. Es tracta d’un projecte col·lectiu que va néixer per reforçar la cooperació i el diàleg entre la Unió Europea i els països de la conca mediterrània i que va constituir un pas decisiu cap a la consolidació de l’associació euromediterrània i la creació de la Unió pel Mediterrani, l’any 2008.

La jornada s’iniciarà amb les paraules de benvinguda del director general d’Afers Europeus i Mediterranis de la Generalitat, Alfonso González, el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, Khalid Ghali, el director general de l’IEMed, Josep Ferré, i la secretària general de Diplocat, Laura Foraster. El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé clourà l’acte.

Entre els participants hi ha experts com ara l’escriptor Tahar Ben Jelloun; el director executiu de la Fundació Anna Lindh d’Alexandria, Nabil Al Sharif; la directora de l’Institut de Ciutadania i Gestió de la Diversitat a Adyan Foundation de Beirut, Nayla Tabbara; el periodista, director executiu de la Fundació Anna Lindh (2008-2015) i membre del Consell Consultiu de Diplocat, Andreu Claret; el director de l’Escola de Governança i Economia de Rabat, Mohamed Tozy; la cofundadora de Young Mediterranean Voices del Caire, Esmat Elsayed; el director general de la Fondation Esprit de Fes, Driss Krouz; la directora d’Interarts, Mercedes Giovinazzo; el president d’AZAHARA, Mohamed El Amrani; i el coordinador de xarxa de la Fundació Anna Lindh, Anis Boufrika.

Aquelles persones interessades a seguir la conferència en línia -que comptarà amb traducció simultània- cal que s’inscriguin prèviament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram