Font: ACN

Coincidint que aquest dissabte farà un any exacte de l’intent de liquidació del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) per part del govern de Mariano Rajoy, a través de l’aplicació del 155, el Govern ha anunciat que reprèn l’activitat internacionalitzadora d’aquest ens amb Laura Foraster com a secretària general.

“Diplocat continuarà sent una eina de país, plural i transversal, al servei de la internacionalització”, ha assegurat Foraster.  En un comunicat, el Govern assegura que “el consorci no ha deixat d’existir mai” tot i que el personal va ser acomiadat i l’activitat pública ha estat aturada durant aquests mesos. El Diplocat en formen part 39 membres, entre els quals hi ha les principals institucions públiques del país, organitzacions sindicals i empresarials, les universitats i altres entitats socials i esportives.

Com va anunciar aquesta setmana Exterior.cat, la primera activitat del Diplocat serà una campanya per internacionalitzar la Diada de Sant Jordi i donar a conèixer la festa dels llibres i les roses arreu del món a través del web www.booksandroses.com. Onze periodistes internacionals seran convidats pel Diplocat el proper 23 d’abril per viure l’ambient de Sant Jordi en directe a Barcelona.

L’altra activitat anunciada serà un seminari internacional sobre el paper de la diplomàcia pública en l’era digital, el 3 de maig vinent a Barcelona. Nicholas Cull, catedràtic de Diplomàcia Pública i director del Màster en Diplomàcia Pública de la Universitat del Sud de Califòrnia (USC) serà l’encarregat de fer la conferència inaugural.