Foto: Karim Adduchi, en una desfilada a París [cedida]

El dissenyador martorellenc Karim Adduchi és un dels finalistes del Vogue Fashion Prize 2020, el premi de moda que organitza Vogue Arabia. Adduchi forma part de la desena d’afortunats que han estat escollits per un jurat de primer nivell entre més de 250 candidats.

Aquest guardó es va crear l’any 2015 i, des d’aleshores, ha catapultat a la fama joves promeses de la moda del món àrab. Com tots els finalistes, Adduchi, que va néixer al Marroc i va passar la infància i l’adolescència a Martorell, estarà present a una exclusiva sala d’exposició o showroom durant la Setmana de la Moda de París, que se celebrarà el març de 2021, si la pandèmia ho permet.

A més, opta a un premi valorat en 500.000 dòlars en matèria d’ajudes econòmiques, oportunitats de venda, publicacions a la premsa i publicitat. L’organització del Vogue Fashion Prize assegura que l’edició d’enguany, que té com a tema central la sostenibilitat, és “més gran que mai”.

UNA HISTÒRIA DE SUPERACIÓ

Quan Karim Adduchi va arribar a Martorell des del Marroc als cinc anys, no havia anat mai a l’escola i no parlava català ni castellà, però el dibuix i la pintura es van convertir en els seus canals de comunicació.

A més d’estudiar a l’escola Els Convents i a l’institut Pompeu Fabra –on va cursar el batxillerat artístic, és clar– també va passar per l’Escola d’Arts i Oficis de Ca l’Oller, on va acabar de decidir que estudiaria Belles Arts. I no es va equivocar: aquell era el seu camí i ho ha demostrat. De fet, el 2018 va entrar a la llista Forbes com un dels trenta artistes joves més innovadors d’Europa i l’Orient Mitjà.