Foto: Cristián Cortés és doctor cum laude en Estudis Teatrals per la Universitat Autònoma de Barcelona [cedida]

Aquest dimarts 22 de setembre (18 h, hora catalana), el dramaturg Cristián Cortés presentarà en una sessió virtual sobre els catalans que van escriure a Mèxic. L’acte és organitzat per l’Associació Mexicano Catalana MEXCAT i serà presentat pel periodista i col·laborador d’Exterior.cat, Albert Torras.

La prioritat de la xerrada serà promoure la lectura d’escriptors catalans i el diàleg entre la cultura mexicana i catalana. Destaquen els escriptors Pere Calders amb ‘La sombra del maguey’ i ‘Aquí descansa Nevares’) i Avel·lí Artís Gener ‘Tisner’ (‘Palabras de Opotón, el viejo’). I es farà menció amb Josep Carner, Teresa Pàmies, Ramon Xirau, Glòria Caballero i Joan Sales. En la sessió virtual es posarà l’accent en la identitat, la immigració i l’exili.

Cristián Cortés (Ciutat de Mèxic, 1980), va estudiar Literatura dramàtica i teater a la UNAM (Mèxic, 2005) i és doctor cum laude en Estudis Teatrals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2019). Ha escrit obres dramàtiques com ‘Las runas’ (2001), ‘La gran batalla’ (2002), ‘El funeral celeste’ (2005) i ‘Días Vania’ (2013).

Actualment treballa com autor i editor freelance en editorials especializades en un llibre de text. A més es realitza labors de divulgació cultural a l’Associació Mexicano Catalana MEXCAT.