Font: Casal Català de Munic

Aquest cap de setmana va tenir lloc una nova edició de La Setmana del Cinema a Munic, el Kino-kat. Més de 150 assistents han gaudit de diverses projeccions premiades de cinema en català a la capital de Baviera. La selecció de pel·lícules i documentals està especialment enfocada en atraure tan el públic català resident a Alemanya, com el públic alemany i internacional resident a la ciutat.

Per segon any consecutiu el Kino-kat ha comptat amb la col·laboració del VOC, els Premis i Mostra d’audiovisual en català impulsats per Òmnium Cultural. Aquesta col·laboració ha fer possible que es projectessin algunes de les millors obres de directors emergents premiats el 2018.

En la sessió especial del Kino-kat de dissabte al vespre, es va projectar la pel·lícula Formentera Lady amb una sala plena de públic i amb la presència en exclusiva a Alemanya de l’actor i director Pau Durà. En acabar la projecció, va tenir lloc un cine-fòrum-col·loqui on Durà va poder explicar i compartir amb els assistents els motius que el van inspirar a escriure i a gravar la pel·lícula, nominada als Premis Gaudí 2018.

El Kino-kat és un projecte sense ànim de lucre impulsat pel Casal Català de Munic, i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.