El cartell de la quarta edició del Festival Jazz Mediterrani a Nova York compta amb dos músics catalans: Carola Ortiz i Manel Fortià. El Festival aplega els sons contemporanis d’Atenes, Beirut o Barcelona. Les nits del 18 i 19 de gener a la sala Drom.

La nit de dissabte 18 de gener comptarà amb l’actuació de Carola Ortiz. La músic de Terrassa és polifacètica, amb la seu veu i el clarinet. La seva obra més reconeguda ‘Sirin’ (2016) on va reunir músics barcelonins de diferents àmbits (jazz, flamenc, música brasilera i folklore argentí). Actuarà amb el seu trio habitual amb Sandrine Robilliard (violoncel) i Bartolomeo Barenghi (guitarra).

Carola Ortiz convidarà el compositor i artista sonor John King a estrenar algunes composicions d’una pròxima col·laboració, i actuarà al costat de Pauline Kim, a la viola, i un músic català de jazz, Manel Fortià. al contrabaix.

Fortià compta amb una llarga trajectòria com a intèrpret, improvisador i compositor en jazz i música moderna que l’ha portat a tocar amb grans figures internacionals. Ha gravat més d’una quarantena de discos incloent ‘My Old Flame’ amb Marco Mezquida, ‘Beige’ amb Sergi Sirvent Smooth Trio i ‘Les Crisalides’ amb Sabina Witt.