El Govern català, a través del departament d’Acció Exterior, ha atès més de 700 catalans atrapats arreu del món provocat per les conseqüències del coronavirus. En total, més de 240 casos atesos gràcies a la coordinació de les diferents delegacions del Govern català arreu del món.

Així, des del 19 de març passat, el departament d’Acció Exterior ha habilitat les seves línies telefòniques i els canals d’informació a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram). Així s’estan centralitzant totes aquelles consultes de persones que necessitin informació.

El nou conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé -que dissabte va prendre possessió del càrrec per via telemàtica- ha subratllat que “el primer objectiu és contactar amb tots els catalans a l’estranger”. Solé prioritza arribar a les persones que estiguin fora de Catalunya ja sigui per feina, estudis o lleure: “Volem acompanyar-los i donar-los totes les alternatives perquè puguin tornar amb les seves famílies”.

Dels 240 casos atesos destaquen un grup de quatre ciutadans catalans que es troben confinats a Croàcia que participaven en un creuer des d’Itàlia, com va avançar Exterior.cat, el 13 de març passat. O els casos de Raül Gil, qui es trobava a Mèxic, o Iris Ros, atrapada a Roma, qui ja han pogut arribar a casa.

I més recentment, un grup d’estudiants menors d’edat que són als Estats Units i que estan tenint dificultats amb la tornada per la cancel·lació de vols; una parella que són en una illa de Cambodja afectats per la manca de connexions aèries per sortir del país o una actriu catalana, procedent de Tailàndia, que es trobava atrapada a París i que aquest diumenge té previst la tornada a casa.

En tots els casos, els catalans han rebut l’atenció, l’acompanyament i l’escalf en les diferents delegacions del Govern català a l’exterior i també de les diferents comunitats catalanes. En cada cas s’ha proporcionat informació i suport adaptat a cada circumstància, tenint en compte l’estat de salut, les necessitats de cada persona i la situació del país.