Foto: Freepik

El Govern català, a través de les conselleries d’Acció Exterior i d’Agricultura, incorporaran tècnics comercials per al sector agroalimentari en mercats estratègics d’arreu del món a través de les delegacions catalanes a l’exterior. Serà mitjançant Prodeca, l’empresa pública promotora dels aliments catalans adscrita a la conselleria d’Agricultura.

Els tècnics especialitzats es convertiran en una figura clau per reforçar la internacionalització del sector agroalimentari català, que és el primer de l’economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics: genera un volum de negoci de 38.205 milions d’euros i ocupa directament 163.372 persones.

Els agents treballaran en coordinació amb els altres agents del Govern català que realitzen actuacions de suport al teixit productiu català en mercats exteriors. La iniciativa és una actuació recollida dins la Comissió per a l’Elaboració del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social-CORECO.

La consellera de Ramaderia, Teresa Jordà, ha assegurat que “amb aquests tècnics comercials el que fem és reforçar que els nostres productes puguin acompanyar-se d’una manera més ferma”. “El sector reclama la necessitat d’un suport en aquests mercats de destí per a compensar aquesta situació crítica, especialment en aquells mercats més estratègics”, ha dit la consellera.

PRIMERA FASE D’IMPLANTACIÓ

La primera fase d’implantació d’aquests comercials especialitzats començarà pels mercats dels Estats Units, el Regne Unit, Alemanya i Mèxic. Són considerats mercats prioritaris per la seva importància estratègica per a les exportacions catalanes d’aliments i per singularitats esdevingudes que requereixen mantenir i potenciar-ne el contacte directe i permanent, i alhora, un assessorament estratègic quant a comercialització i promoció.

A partir dels resultats que s’obtinguin d’ aquesta fase inicial, es valoraran les necessitats i la implementació d’aquests tècnics en altres mercats internacionals.