Foto: El delegat del Govern català a França, Daniel Camós [Generalitat]

La Generalitat de Catalunya ha demanat a la població francesa que no vingui a Catalunya per tal de frenar els contagis de Covid-19 al país. El delegat del govern català a França, Daniel Camós, ha recordat als francesos que “està prohibit” venir a Catalunya i els ha demanat que s’abstinguin de creuar la frontera “per responsabilitat”: “Si no és per un dels motius inclosos en la llista d’excepcions a les restriccions de mobilitat, no vingueu a Catalunya, no és el moment”, ha apuntat a Radio France.

La situació sanitària a Catalunya s’agreuja dia rere dia i, tot just aquest dimecres, el PROCICAT va decidir prorrogar les restriccions vigents des del 7 de gener dues setmanes més del previst, fins al 7 de febrer. Aquestes restriccions inclouen el confinament municipal i el tancament de gimnasos i comerços de més de 400 metres quadrats.

La mobilitat també està restringida i només es pot sortir o entrar de Catalunya per anar a treballar o estudiar, a entitats bancàries, centres mèdics o òrgans judicials, tenir cura de persones dependents, fer exàmens, participar en competicions esportives, anar a votar o renovar la documentació. També poden fer-ho els camions que transporten mercaderies. Segons el portal Francebleu, la majoria de francesos que vénen a Catalunya ho fan per fer turisme o compres.

PROVA PCR OBLIGATÒRIA

A partir de diumenge, per entrar a l’estat francès, serà obligatori presentar una prova PCR de menys de 72 hores. La mesura s’aplicarà a tots els viatgers provinents d’estats de la Unió Europea, per tots els viatges considerats no essencials. Els únics que no seran concernits per la mesura són els treballadors transfronterers i els transportistes.