Duch ha volgut escoltar de primera mà les necessitats i peticions de les famílies i del professorat. “M’emporto molta informació, precs i idees de tornada a Catalunya”, ha assegurat el conseller, i ha afegit que l’escola de Londres “pot servir d’exemple per a altres projectes similars en altres llocs, en altres països”.
L’escola acaba d’estrenar nova ubicació a la Charles Dickens School, al barri de Borough, al centre de la ciutat. Fundada el 2015, acull actualment un centenar d’alumnes d’1 a 13 anys.
El conseller Duch reitera el suport del Govern a l’Escola Catalana de Londres en la seva primera visita al Regne Unit
Pel que fa al finançament del centre, Duch ha explicat que el Departament d’Unió Europea i Acció Exterior està valorant adoptar un nou sistema de subvenció, semblant, per exemple, al que s’aplica en àmbits com la cooperació al desenvolupament. Aquest mecanisme facilitaria la consolidació del projecte i permetria a la comunitat educativa programar millor les activitats.
En aquest sentit, Duch ha garantit la coordinació amb la resta de departaments implicats, com Educació i Formació Professional, Cultura i Política Lingüística, a més de l’Institut Ramon Llull i, en el cas de Londres, amb la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda.
El conseller ha visitat el centre en el marc del seu primer viatge institucional a la capital britànica, després de reunir-se amb l’ambaixador de la Unió Europea al Regne Unit, Pedro Serrano, de visitar una exposició sobre refugis antiaeris de Barcelona a l’Imperial College i de rebre la comunitat catalana a la seu de la delegació.
Duch veu d’interès per Catalunya la “normalització dels intercanvis universitaris” amb el Regne Unit