Font: Generalitat de Catalunya

El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, i la directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Carme Gual, van visitar la setmana passada la seu de la Fundació Vicente Ferrer (FVF) a l’Índia convidats per l’entitat amb motiu del seu 50è aniversari.

“La nostra prioritat és reforçar el sector de la cooperació catalana”, explica Vila, que es refereix a la Fundació Vicente Ferrer com “una de les ONGs més importants” del país. En el marc del viatge, Vila i Gual van conèixer de primera mà els projectes de l’entitat i van reunir-se amb Anna Ferrer, presidenta de la FVF, i amb Moncho Ferrer, director de Programes, amb qui van explorar vies de col·laboració futura.

El Govern ha aprofitat la visita per identificar possibles projectes futurs amb l’entitat, amb el rerefons del compromís compartit amb l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquest sentit, la sostenibilitat és una de les línies estratègiques, així com també d’altres àrees com ara la promoció d’una vida saludable a través de l’esport, o temes de medi ambient, urbanisme i gestió dels residus a Anantapur.

L’any 2007 la Generalitat va aportar 160.000 euros a la FVF per a un pla de millora de la gestió del cicle de l’aigua i la diversificació de cultius en diferents comunitats rurals de la regió d’Uravakonda. L’objectiu del projecte era la construcció de vuit nous embassaments i la reconstrucció d’un altre d’antic per garantir l’accés a l’aigua en una de les regions més àrides de l’Índia.

En el marc del viatge a Anantapur, Manel Vila i Carme Gual van visitar un d’aquests embassaments, el de Rachanapalli, que es va inaugurar el 2014. Els agricultors de les comunitats situades dins l’àrea d’irrigació de les noves estructures tenen actualment accés a l’aigua pels seus cultius. Se’n beneficien 97 famílies i fins a 30.000 persones si es compten les comunitats rurals de l’entorn.

Després de 50 anys d’història, la FVF dona feina actualment a 2.500 persones locals, arriba a tres mil pobles i a tres milions i mig de beneficiaris, i segueix treballant per garantir l’accés a la sanitat, l’educació i l’habitatge dels grups socialment exclosos per avançar cap a un desenvolupament integral de les comunitats.

Actualment més de 40 municipis catalans participen en projectes subvencionats a Anantapur i d’educació pel desenvolupament a Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram