La directora general de Cooperació al Desenvolupament, Yoya Alcoceba, a Nova York [Foto: Govern]

La directora general de Cooperació al Desenvolupament, Yoya Alcoceba, ha presentat aquesta setmana la política pública de cooperació al desenvolupament feminista del Govern de Catalunya. Ho ha fet en l’acte ‘Reptes i bones pràctiques per fer avançar polítiques feministes multilaterals’, coorganitzat pel Departament d’Acció Exterior i Unió Europea i l’International Peace Institute a Nova York, coincidint amb la 68a Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones (CSW) de les Nacions Unides.

Després de gairebé una dècada d’aplicació de l’enfocament de gènere i els drets humans a la cooperació catalana, el Govern ha iniciat un procés perquè aquest coneixement i experiència resultin en una política pública de cooperació al desenvolupament marcadament feminista, que serveixi de marc sobre el qual fonamentar futures planificacions.

A Nova York, la directora general Alcoceba ha presentat les línies mestres d’aquesta política, la qual connecta amb la temàtica escollida per la CSW d’enguany que tracta sobre els instruments de finançament per a polítiques de gènere, i ha explicat que el procés d’elaboració de la política de cooperació al desenvolupament feminista “ha estat el més participatiu possible, incloent-hi tots els actors rellevants tant a Catalunya com a l’exterior”.

El Govern ha iniciat un procés perquè la política pública de cooperació al desenvolupament sigui marcadament feminista

En la taula rodona hi ha intervingut també el director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Vicenç Margalef, i el delegat de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i Canadà, Isidre Sala, a més de representants de la societat civil i persones expertes en la matèria. L’objectiu general de la taula rodona ha estat aprofundir en els reptes per a implementar polítiques feministes multilaterals, intercanviar experiències i bones pràctiques, i identificar aliances potencials per a futures polítiques de cooperació feminista.

Al llarg de la jornada, els participants han valorat positivament el procés d’inclusió de la societat civil en l’elaboració de la política, i han assenyalat en particular els esforços de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament per articular els fons de dones, un instrument clau de la cooperació al desenvolupament catalana que dona suport directament als moviments de dones.

Verge participa a Nova York a la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de l’ONU
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram