Font: Generalitat de Catalunya

El Govern de Catalunya impulsarà la cooperació entre Catalunya i l’Àfrica en els camps de desenvolupament intel·ligent, economia digital, drets humans i digitals i temes de gènere a partir d’un ús millorat de noves solucions tecnològiques.

És l’acord que s’ha signat, a través de la subscripció d’un memoràndum d’entesa, entre Smart Africa i la Generalitat en l’àmbit de les ciutats i territoris intel·ligents. Així s’afavorirà l’intercanvi de coneixement i d’experts, així com impulsaran la col·laboració amb ONGs centrant-se en solucions tecnològiques innovadores.

També es fomentarà el desenvolupament juvenil a partir del suport a les start-ups i s’incentivarà l’accés a l’acceleració i al finançament per donar suport a l’emprenedoria i la creació de llocs de treball.

El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, i el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco, ja es van reunir a Barcelona amb representants de Smart Africa a finals de novembre de l’any passat per començar a explorar vies de col·laboració en l’àmbit de la transformació digital.