El Liceu durant el 57è Concurs Tenor Viñas, en una imatge d’arxiu [A.Bofill/Liceu]

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona és finalista del premi europeu FEDORA, que busca innovar en el món de l’òpera i altres arts. 34 candidatures de quatre categories diferents han estat seleccionades per a la fase de votació. El Liceu és finalista de la categoria d’òpera.

Participa en aquest concurs amb l’òpera Alexina B., la tràgica història d’una persona intersexual que, en ple segle XIX, ha de lluitar contra església, ciència i la llei per tal de poder ser, a ulls de tothom, el que realment desitja. Al 1978, Foucault va revelar aquest drama humà, explicant les dificultats que aquesta persona hauria tingut per tal de ser acceptada per la societat, sobretot quan parlem de l’època en la que va viure.

FEDORA és la plataforma europea que defensa que per a garantir el futur de l’òpera i el ballet, s’ha de donar suport a la pròxima generació d’artistes. És per això que anualment convoca premis amb el cofinançament d’Europa Creativa.

El públic pot triar la candidatura a través d’una votació popular a través del web de FEDORA. El premi d’òpera està guardonat amb 75.000 euros per a la candidatura guanyadora. La plataforma europea té previst anunciar els guanyadors el proper mes de juny.