El grup immobiliari Colonial ha guanyat 393 milions d’euros fins al setembre, un 40% més respecte al mateix període de l’any passat, segons consta en els resultats financers que ha enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquests resultats tenen en compte el creixement del ‘portfolio’ i les plusvàlues per la venda d’actius logístics. Sense comptabilitzar-lo, el benefici net recurrent seria de 104 milions d’euros, un 53% més que l’any passat. Els ingressos per rendes han crescut un 2%, fins als 263 milions, un increment que a Barcelona ha estat del 10%.

Per la seva banda, la contractació d’oficines a Barcelona ha seguit creixent, amb 70.000 metres quadrats durant el tercer trimestre, situant el total de l’any en 308.000, xifra “rècord” superior a la de l’any passat. La taxa de desocupació segueix per sota del 2%, i la manca d’espais disponibles impulsa a l’alça els preus, que estan a 27 euros per metre quadrat al mes, un increment del 7%.

Durant el tercer trimestre, s’han signat 30 contractes a Barcelona, del total de 97 del grup a Madrid (37) i París (30).