Foto: Freepik

Un centenar de professors i professores de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior de 25 països d’arreu del món participen fins divendres en les 35es Jornades internacionals per a professorat de català que organitza l’Institut Ramon Llull. Per segon any consecutiu, i a causa de la pandèmia sanitària, les jornades tenen lloc en línia.

Es tracta d’un punt de trobada, debat i reflexió per compartir projectes i experiències didàctiques, amb la finalitat d’incrementar el coneixement col·lectiu i contribuir a la millora de la qualitat docent.

El programa comptarà amb diversos tallers, presentacions i conferències. Es dedicarà un espai a la reflexió sobre la transformació que ha sofert la docència d’estudis catalans a les universitats arran de la pandèmia.

També es posarà el focus en noves estratègies didàctiques per a l’ensenyament de la llengua, en el tractament de la cultura des de diferents vessants i en noves eines i recursos per a la docència en línia.

La professora de la Universitat de València i membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Carme Gregori, ha estat l’encarregada d’impartir la conferència inaugural sobre l’escriptor i assagista Joan Fuster, ‘La ironia còmplice: els aforismes de Joan Fuster’.

Durant aquests dies, els participants faran una visita virtual a l’espai Joan Fuster a càrrec de Salvador Ortells i a l’exposició Catalonia in Venice – air/aria/aire, Evento Collaterale de la Biennale Architettura 2021, de la mà d’Olga Subirós, arquitecta i comissària de l’exposició.

Més de 150 universitat adherides

L’Institut Ramon Llull ofereix suport a més de 150 universitats amb docència d’estudis catalans d’arreu del món i subscriu acords amb les universitats per tal de promoure-hi els estudis de llengua i cultura catalanes.

La Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, XarxaLlull, és una peça cabdal de la projecció internacional de la cultura catalana en l’àmbit universitari. Promou centres de recerca i càtedres de professors visitants en universitats d’excel·lència, contribueix a la formació de joves professionals en l’àmbit acadèmic, facilita els intercanvis culturals amb països estratègics i esdevé alhora un important instrument de la diplomàcia cultural.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram