El compositor Marc Migó (Barcelona, 1993) és finalista del Premi internacional de composició Musica Nova d’Itàlia. En el concurs, el músic català va presentar-se amb la seva Cadenza Cerdanyenca, una obra per a violoncel sol que va compondre poc després de la Sonata per a piano i violoncel Cerdanyenca.

El Premi Musica Nova és una iniciativa que fomenta el talent dels músics emergents. Aquest 2020 és la segona edició d’un concurs -presidit per Ennio Morricone- que promou el Musical Academy Art Place, el Dictorary of Music i el departament de Cultura de la ciutat de Latina, capital de la província de Lacio.

Inicialment el concurs estava previst que el mestre Morricone presidís el concert final -divendres vinent, 30 d’octubre-, on es decidirà l’ordre dels premiats, però la seva mort sobtada va forçar la reestructuració del jurat.

El mes passat, Migó va ser guardonat com un dels guanyadors del prestigiós Concurs internacional George Enescu 2020 de la secció de composició en la categoria de música simfònica per la seva originalitat per la seva obra 4 Songs in Red.

DUES CITES A LA VISTA

4 Songs in Red s’estrenarà a Nova York en versió orquestral i mezzo a The Juilliard School el proper 20 de novembre amb Maggie Valdman i la New Juilliard Ensemble. Era previst que s’estrenés a l’Alice Tully Hall però finalment serà a la Juilliard School.

Migó és un dels compositors més emergents de la música catalana. Des de fa tres anys viu a cavall entre el seu barri, la Vila Olímpica de Barcelona i Nova York (Estats Units), on s’ha fet un lloc al prestigiós The Juilliard School. També ha estat becari del National Sawdust i membre del MCI a l’Institut del Compositor de l’Orquestra de Minnesota de 2020.

El passat 16 d’octubre va estrenar la seva primera òpera als Estats Units. Es tracta d’una obra de cambra basada en el llibre Decamerón, de Giovanni Boccaccio durant la pesta negre a Itàlia. I al novembre, té previst fer un concert dedicat íntegrament a la música catalana a Nova Jersey. Anirà a càrrec de la pianista russa Anna Keiserman que interpretarà la sonata per a violoncel Cerdanyenca, entre d’altres.