Foto: Bridge Records

Visca l’amor. Catalan art songs of the XX and XXI centúries és el títol del disc de cançons clàssiques catalanes que el tenor estatunidenc Isaí Jess Muñoz acaba de publicar de la mà del segell discogràfic Bridge Records, de Nova York.

El treball, que està disponible tant en CD com a les plataformes digitals, compta amb sis cicles de cançons: La rosa als llavis, d’Eduard Toldrà (1895-1962); Cants homèrics, de Ricard Lamote de Grignon (1899-1962); Haidé, de Narcís Bonet (1933); Combat del somni, de Frederic Mompou (1893-1987), i Les paraules sagrades, de Joan Comellas (1913-2000).

El sisè cicle, Imitació del foc, és una creació inèdita de la compositora i pianista egarenca Elisenda Fàbregas, que ha fet l’obra especialment per a l’ocasió.

El disc, que dura 45 minuts i també compta amb la música de l’artista d’origen israelià i rus Oksana Glouchko, ha estat possible gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull i de la Fundació Frederic Mompou.

Enamorat de Barcelona

De mare porto-riquenya i pare mexicà, el cantant es va sentir atret per la música catalana quan va visitar Barcelona el 2010, després que li atorguessin una beca. “Allí vaig conèixer la soprano i musicòloga Patricia Caicedo, directora del Barcelona Festival of Song, i a través d’ella vaig començar a descobrir compositors com Toldrà i Mompou, que em van sorprendre molt gratament”, ha declarat el músic.

Isaí Jess Muñoz ha assegurat que Visca l’amor és “nomes el principi” d’un seguit de treballs en català i que, una vegada l’actual situació sanitària millori, li agradaria venir a Catalunya a presentar el disc en directe.