Font: Generalitat de Catalunya

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser ha rebut la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) en un acte institucional que ha tingut lloc a Brussel·les (Bèlgica) durant la trobada del Comitè Europeu de les Regions.

Aquesta acreditació, concedida al parc per la Federació EUROPARC el passat mes d’octubre, confirma el compromís d’aquest espai natural protegit per desenvolupar activitats turístiques tenint en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat.

En aquest sentit, significa un reconeixement a la protecció i conservació del territori, i la millora de l’oferta turística integrada a l’espai. El procés per aconseguir l’adhesió a aquest distintiu va començar fa més de tres anys, amb l’elaboració d’una diagnosi, una estratègia i un pla d’acció que ha comptat amb la participació d’entitats públiques i privades implicades en el desenvolupament econòmic i la conservació d’aquest àmbit.

La candidatura, que detalla 8 línies estratègiques i 28 accions a desenvolupar en els propers 5 anys (2019 a 2023), es va dissenyar juntament amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i la implicació d’altres entitats, com el Consell Comarcal del Ripollès, l’Associació Leader Ripollès, Ges Bisaura, Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Vall de Ribes, i ajuntaments de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, entre altres.

La CETS suposa un compromís voluntari, i permet distingir primer els espais naturals protegits, i en fases posteriors, les empreses turístiques que més i millor s’esforcen per fer sostenible la seva activitat i col·laborar amb els gestors de l’espai, que demanen l’adhesió de manera voluntària.