Font: Plataforma per la Llengua

El Parlament Europeu ha rectificat i ha aixecat el veto a l’exposició The Catalan Language: 10 million voices. Finalment, la mostra, promoguda per la Plataforma per la Llengua, es podrà verure a partir del proper 4 de març gràcies a les gestions fetes per l’eurodiputat català Ramon Tremosa. Dilluns passat, l’oficina de l’eurodiputada Catherine Bearder, membre de la mesa de l’eurocambra encarregada del servei d’exposicions, havia denegat el permís de la mostra titllant-la “d’inapropiada”  i considerant que calia “respectar el procés democràtic a Espanya i Catalunya i no influir en les eleccions de cap manera”.

La Plataforma per la Llengua, a través del seu president, Òscar Escuder va denunciar la decisió del Parlament Europeu com “un nou cas de censura per part d’una institució que hauria de ser el gran baluard en defensa de la llibertat d’expressió: no ens reconeixem en aquesta forma d’entendre la Unió Europea”.

Després de l’anunci fet pel mateix Tremosa i la Plataforma per la Llengua, el president Carles Puigdemont ha assegurat en una piulada que “és una molt bona notícia” i ha recordat que “quan al Parlament Europeu l’encerten també s’ha de dir i s’ha de felicitar”. Puigdemont ha agraït la tasca feta per Tremosa i la mateixa plataforma.