Font: ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, es reunirà amb el president de la Cambra dels Comuns, l’speaker Lindsay Hoyle, i amb la presidenta de l’Assemblea Nacional de Gal·les, Elin Jones. Serà en el marc d’un viatge oficial que farà el president de la cambra catalana a Gal·les i al Regne Unit del 11 al 13 de març.

A més, també té previst trobar-se amb el primer ministre gal·lès, Mark Drakeford, i amb l’ombudsman del Regne Unit, Robert Behrens. Durant la visita a la Cambra dels Comuns, Torrent mantindrà una trobada amb els diputats del Grup d’Amistat amb Catalunya de la cambra i assistirà al ple.

A Gal·les, el president es reunirà amb diferents diputats i mantindrà una trobada amb el Grup d’Amics de Catalunya del parlament gal·lès. Durant el ple, Jones farà una salutació oficial a Torrent davant la cambra.

El 13 de març el president també visitarà la Delegació del Govern de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, on serà rebut pel seu delegat, Sergi Marcén. Així mateix, Torrent es reunirà amb els directors d’Acció, Institut Ramon Llull, l’Agència Catalana de Turisme i l’ICEC.

Amb la visita oficial al Anglaterra i Gal·les continua l’acció exterior que ha desenvolupat Torrent des que va accedir al càrrec amb diverses participacions a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia. Anteriorment es va reunir amb la directora delegada de l’Alt Comissionat pels Drets Humans de l’ONU a Ginebra; amb la comissària dels Drets Humans del Consell d’Europa a Estrasburg o les reunions amb diversos representants institucionals com els vicepresidents del Parlament Europeu, Dimitrios Papadimoulis i Heidi Hautala, entre d’altres.