“Visualitzarem casos d’èxit, aplicacions concretes i tangibles de l’eina”, ha dit Torrent. Per la seva banda, Hoffman ha assegurat que el projecte es promocionarà durant la pròxima edició del MWC, al febrer, i ha indicat que a partir d’ara comença “la feina de veritat”. El memoràndum és fruit de les converses iniciades entre l’executiu i la GSMA durant l’edició passada del MWC. Aleshores ambdues parts ja es van obrir a col·laborar per impulsar el projecte.
Ambdues parts han coincidit a dir que a partir d’ara aniran detallant les “concrecions” de l’acord i confien en poder mostrar aplicacions reals de l’eina. Preguntats per mesures “tangibles”, Torrent ha posat l’exemple dels cercadors i ha recordat que el català ha recuperat visibilitat a Google. “Cal continuar en aquesta línia per oferir eines i instruments a tot l’ecosistema”, ha dit el conseller.
La iniciativa busca que les màquines parlin i entenguin el català es promocionarà durant el Mobile World Congress
El document signat explicita la creació de l’anomenada ‘Aliança AINA’, que vetllarà per compartir els beneficis del projecte tant amb el sector públic com el privat. En aquest sentit, Hoffman ha destacat que la iniciativa “utilitza la intel·ligència artificial per permetre que les llengües que no estan a la primera línia ho puguin estar”.
En relació amb la promoció del projecte durant la pròxima edició del MWC, Hoffman ha avançat que “es fomentarà que diversos països, regions i llengües” contribueixin a la iniciativa i ha recordat que el congrés mundial de mòbils que se celebra a la capital catalana aplega congressistes de més de 200 destins.
“La GSMA agrupa no només l’esdeveniment més important de la indústria del mòbil, sinó que també tot l’ecosistema d’operadors i entitats que interactuen en aquest mercat global”, ha destacat Torrent. “Volem que el català tingui la mateixa presència i oportunitats que la resta de llengües”, ha agregat el conseller.
A la trobada d’aquest dijous també hi ha participat la secretària de Polítiques Digitals del Govern, Gina Tost. El projecte AINA es basa en la intel·ligència artificial (IA) i té com a objectiu dotar el català de recursos digitals i lingüístics perquè esdevingui una “llengua competitiva” en el món digital.