Aquest divendres 8 de novembre (19.30 hores), el Quartet Casals actuarà a la Sala West Road de Cambridge (Anglaterra) dins el cicle Camerata Music. El quartet català de corda és una de les formacions més rellevants arreu del món.

Fundat el 1997 per l’impuls de Jordi Roch, director musical de la Schubertíada de Vilabertran, aquest quartet va ser molt aviat reconegut com un dels quartets joves europeus més extraordinaris. Un any després de la seva formació va rebre el primer premi al Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra, que es celebra biennalment a Terrassa.

La formació ha actuat en les sales de concerts més prestigioses del món, incloses Wigmore Hall, Carnegie Hall, Musikverein de Viena, Philharmonie de Colònia, Cité de la Musique París, festival Schubertiade a Schwarzenberg, Concertgebouw Amsterdam i la Philharmonie a Berlín, entre molts altres arreu d’Europa, Amèrica del Nord i Japó.

L’actuació a Cambridge serà juntament amb el solista rus Alexander Melnikov. La seva gravació dels Preludes and Fugues complets de Xostakóvitx va ser nomenada per la BBC Music Magazine com una de les 50 Greatest Recordings of All Time.