Font: RCD Espanyol

El proper mes de juny, el RCD Espanyol obrirà una acadèmia de formació de futbolistes a Hèlsinki (Finlàndia). Serà la tretzena ciutat del món que acull una RCDE Academy després de la posada en marxa de la darrera a Shangai. A més, el club blanc-i-blau consolidarà la seva presència al nord d’Europa juntament amb l’acadèmia que té a Estocolm (Suècia).

El director de la RCDE Academy serà Toni Mejías, que fins aquesta temporada ha estat entrenador del futbol base blanc-i-blau. En la presentació de l’acadèmia a Hèlsinki, Mejías l’ha acompanyat el director general corporatiu del RCD Espanyol, Roger Guasch. Segons el club perico, el projecte permetrà “exportar la marca en l’àmbit internacional i el coneixement del nostre club a la capital finlandesa”.

L’RCD Espanyol compta amb més d’una desena d’acadèmies de formació arreu del món: Bagdad (Iraq), Ajman (Emirats Àrabs), Alger (Algèria), Blida (Algèria), Saitama (Japó), Nova Jersey (Estats Units), Miami (Estats Units), Los Ángeles (Estats Units), Hunan (Xina), Yunnan (Xina) i Estocolm (Suècia).

El club blanc-i-blau va rebre el premi a millor projecte esportiu del 2018 a l’Iraq per l’acadèmia de formació de futbolistes. El club blanc-i-blau va ser pioner a l’Orient Mitjà sent el primer club d’elit europeu en impulsar un centre de formació esportiva a l’Iraq.