Foto: Oriol Soldevila, signant el contracte amb el Birmingham City [cedida]

Oriol Soldevila (Sant Just Desvern, 2001) s’ha convertit en nou jugador del Birmingham City anglès en la categoria sub23. Des de fa dues setmanes que és a Anglaterra i Soldevila serà a cavall entre el filial i el primer equip, que milita la Championschip -una categoria inferior a la Primer League- i ja s’ha posat sota les ordres del tècnic Aitor Karanka. El santjustenc, que ocupa la posició d’interior, ha signat per dues temporades després d’acomiadar-se del FC Barcelona.

Els primers tocs de pilota de Soldevila van ser a l’Atlètic. “Curiosament la meva primera temporada com a jugador federat va ser l’any que va fundar-se l’Atlètic. I he de reconèixer que van ser els millors anys de la meva vida com a jugadors”, confessa el santjustenc a Exterior.cat.

Un cop va finalitzar la seva etapa de quatre anys a l’Atlètic, Soldevila va incorporar-se a la UE Cornellà, on també va jugar-hi quatre temporades fins que va fer el salt a La Masia. “Qualsevol nen somia jugar al Barça, ser a La Masia era un somni fet realitat”, assegura el santjustenc. En la primera temporada al juvenil B blaugrana va ser un dels jugadors destacats. El salt al juvenil A va ser més complex, sobretot amb Víctor Valdés a la banqueta, on el santjustenc pràcticament no va tenir continuïtat.

El relleu a la banqueta i l’arribada de Franc Artiga va capgirar la situació de Soldevila: “ets conscient que jugues amb els millors, però vaig acabar jugant onze partits de forma consecutiva fins que va aturar-se tot amb la pandèmia”, explica. Fins aleshores, la continuïtat del santjustenc a La Masia semblava un fet, però tot la situació va canviar com un mitjó. “En cap cas volia anar cedit. Preferia jugar a Anglaterra que no pas fer-ho en algun altre equip de Segona Divisió espanyola”, admet Soldevila.

I així va arribar l’oportunitat del Birmingham City. “M’agrada el projecte esportiu i, sobretot, la possibilitat de conèixer de primera mà el futbol anglès. De moment, els entrenaments no tenen res a veure. Aquí només corren, corren i corren…”, diu el santjustenc. Després de mesos sense pilota, Soldevila confia que Birmingham sigui un pas endavant d’una carrera futbolística que va començar al seu poble, Sant Just Desvern.