La producció audiovisual catalana tindrà presència al Seattle International Film Festival. Del 16 de maig al 9 de juny, un dels certàmens cinematogràfics més importants dels Estats Units celebra la 45a edició que combina la part professional del sector audiovisual amb una part d’exhibició oberta al públic general.

En la secció Contemporary World Cinema s’ha inclòs Miriam menteix de Natalia Cabral i Oriol Estrada (Mallerich Films Paco Poch, Faula Films, Latido Films), Els dies que vindran de Carlos Marqués-Marcet (Lastor Media, Avalon, Film Factory Entertainment) i Yuli d’Icíar Bollaín (Morena Films, The Match Factory, Galápagos Media, Potboiler Productions).

També s’ha seleccionat el curtmetratge Coda Sacra de Pol Barrós (Alter Films) per competir en la secció Short Film Packages- Dark Delicacies.

Al Seattle International Film Festival s’hi presenten més de 250 llargmetratges i 150 curtmetratges de 80 països diferents a una audiència de 150.000 espectadors. El SIFF exhibeix una gran quantitat de títols, predominant el cinema independient nordamericà i internacional i el cinema documental.

En la edició anterior, la presència de l’audiovisual català va comptar amb un total de nou produccions i La llibreria d’Isabel Coixet (A Contracorriente, Diagonal, Green Films AIE, Northern Ireland Screen, One Two Films, Zephyr Films) va ser l’encarregada d’inaugurar l’edició de l’any passat. Les produccions catalanes tenen el suport de l’Institut Ramon Llull.