Foto: Prodeca

Sota la marca ‘Catalunya, on la fruita és cultura’, el sector de la fruita catalana participa a la Fruit Attraction de Madrid. Hi participen una vintena d’empreses, que compten amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca

Amb prop d’un milió de tones de fruita a l’any, Catalunya és una de les principals zones de producció de fruita dolça a Europa, i alhora, és el novè major productor mundial de préssec i nectarina, el divuitè de pera i el trenta-setè de poma.

El de la Fruita i Horta va ser el tercer sector exportador agroalimentari català tant en valor com volum durant el 2020. Respecte 2019, el valor d’exportació es va incrementat en un 11,06% i en volum va disminuir un 8,89%, incrementant un 18,37% el rati del valor de les exportacions respecte al volum exportat.

Catalunya produeix prop d’un milió de tones de fruita a l’any (962.201 any 2020) i és la comunitat autònoma que més fruita dolça produeix. La poma i la pera catalanes representen el 40% de la producció estatal. La importància de la fruita de pinyol també és notable, ja que vora el 20 % del préssec i la nectarina que es produeix a Espanya és catalana.

A nivell internacional, Catalunya és una de les principals zones de producció de fruita dolça a Europa, i alhora, és el novè major productor mundial de préssec i nectarina, el divuitè de pera i el trenta-setè de poma. Catalunya exporta un 83% de la fruita (en relació a la seva producció) als mercats estrangers i està present en les cadenes europees i internacionals més exigents quant a qualitat, traçabilitat i seguretat alimentària.

El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, i el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, visitaran la fira acompanyats del director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram