
Una representació del Govern durant la visita a la fira de Madrid [Foto: Prodeca]
La secretaria d’Alimentació, Rosa Cubel, i el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, han acompanyat les empreses catalanes a Madrid. Durant la visita a la fira, s’han organitzat una programa de reunions amb diferents empreses, entitats i agents del sector, amb l’objectiu d’atendre les demandes del sector i valorar noves oportunitats de col·laboració.
La fruita fresca constitueix un sector estratègic per a l’economia agroalimentària catalana, i un dels pilars de la seva internacionalització. Catalunya ofereix una gran varietat de fruites amb una particularitat única: l’agricultura es realitza sota un sistema de producció integrada. El 37% de la fruita produïda a Catalunya és de producció integrada.
Catalunya és una de les principals zones de producció de fruita dolça a Europa. Amb una capacitat de producció habitual d’un milió de tones de fruita a l’any (909.445 any 2023) és la comunitat autònoma que més fruita dolça produeix. La poma i la pera catalanes representen més del 50% de la producció estatal.
El sector de la fruita i horta és el tercer sector exportador agroalimentari tant en valor com volum durant el 2024 (gener-juliol). El sector, en conjunt, va exportar 628.934 tones i per un valor de 808,46€ entre gener i juliol de 2024, el que suposa un increment del 13,81% en volum i un 4,57% en valor respecte el mateix període del 2023.
Alemanya és el principal destí de les exportacions de fruita de Catalunya, seguit d’Itàlia i França.
Catalunya promociona els seus productes alimentaris a Nigèria